Nieuwtje,  Vorming

Jouw verkiezingsprogramma op Vormingstweedaagse

Vanaf 22 januari kan je je inschrijven voor de vormingstweedaagse van Bataljong. Op 13 en 14 maart krijg je een boeiend programma voorgeschoteld met heel wat sessies. Zie je de bos door de bomen niet meer en ben je op zoek naar een programma boordevol interessante verkiezingssessies? Duik dan even in onze tien aanraders*! 

1. Word een kindvriendelijke Stad of Gemeente in de volgende legislatuur!

De start van een nieuwe beleidsperiode is het perfecte moment om samen met de politiek ambities voor de komende zes jaar te bepalen. Het behalen van het label kindvriendelijke stad of gemeente kan zo’n ambitie zijn. Hoe je overtuigt van de meerwaarde hiervan, dat ontdek je in deze sessie. 

8. Politiek vertrouwen van jongeren herstellen

2024, een politiek jaar. Maar hebben jongeren daar nog wel vertrouwen in? In deze lezing ontdek je hoe het vertrouwen van jongeren in de politiek te herstellen.

16. Van vragenlijst tot sterke analyse

Je gaat op onderzoek in stap 2 van Plan het plan, deze sessie helpt je om een vragenlijst te ontwikkelen en hier ook interessante lessen uit te trekken. Word een echte Excelhero en beschik op die manier over de juiste cijfers om pijnpunten bloot te leggen.

21. Lobbyen in vier stappen

Lobbyen lijkt wel één van dé werkwoorden van Plan het plan, deze sessie staat dus zeker op zijn plek in het programma. Voor Plan het plan vormt Karel Joos alvast een grote inspiratiebron, voor jou ook binnenkort?

24. Participatiemethodiekenturbo

Onderzoeken dat doe je niet enkel door een bevraging op te stellen, dat doe je door … ja, eigenlijk op zoveel manieren! Ontdek er in deze sessie alvast een heleboel.

26. De Staat van de Jeugd!? Cijfers over jongeren in Vlaanderen

Dat cijfers een goede argumentatie kunnen bieden, daarvan hoeven we je niet te overtuigen. Bovendien kunnen deze cijfers ook pijnpunten en opportuniteiten zichtbaar maken waarop jij jouw komend beleid kan aanpassen.

30. Hoe te communiceren met de volgende generatie: a complete guide to Genz.

Communicatie over de verkiezingen, bestuursakkoorden en meerjarenplannen. Hoe verpak je dat op een goede manier voor Gen Z’ers? Dat kom je in deze vorming te weten. Neem tips mee waarmee je zelf aan de slag kan of een communicatiemedewerker rond kan inspireren. 

33. 't Is aan u!

Kan niet ontbreken in dit lijstje, de vorming van ‘”t Is aan u!”. Je krijgt in deze sessie meer info over het project en enkele tips rond informeren over de verkiezingen.

40. Evalueren als een pro

Volgende beleidsperiode? Dat is ook even stil staan bij de vorige en goede en werkpunten daaruit meenemen. Deze sessie geeft je alvast de tools in handen om met een evaluatie aan de slag te gaan.

48. Voor of tegen? Ik wil het nu weten!

Polarisatie, buzz-woord in de samenleving. Vooral op momenten waarbij kanten worden gekozen en laat de verkiezingen nu net zo’n momenten zijn. Hoe ga je hiermee om? Dat leer je in deze sessie.

DISCLAIMER: Dit is een greep uit het aanbod, kijk zeker nog eens  naar het gehele programma en vind nog heel wat sessies die voor jouw specifieke context een meerwaarde kunnen bieden.