Over Plan het plan

De verkiezingen komen eraan en een nieuw meerjarenplan wordt geschreven. Voor jou als jeugdambtenaar breekt een spannende tijd aan. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Plan het plan is een project van Bataljong en streeft ernaar om jou een gids aan te bieden op weg naar een straf meerjarenplan. Lees hieronder verder over wat je kan verwachten van Plan het plan.

Stap voor stap…

Dankzij het stappenplan vind je jouw weg langsheen verschillende belangrijke mijlpalen op de weg. In verschillende stappen leiden we jou een weg langsheen belangrijke mijlpalen. Het stappenplan bestaat uit acht stappen beginnende in juni 2023 tot januari 2026 wanneer het nieuwe meerjarenplan in voege treedt. Aan elke stap hangen enkele concrete doelen vast, ze bieden jou een horizon aan per fase. De timing die op het stappenplan vermeld wordt, is indicatief en geeft aan vanaf wanneer er meer informatie of aanbod beschikbaar zal zijn bij die stap. Het staat je natuurlijk helemaal vrij om jouw eigen timing te volgen.

… doorheen de website.

Op de website zal je stap per stap handige tips en tricks, informatie en/of tools terugvinden. Op die manier wapenen we jou met voldoende handvaten om elke stap tot een goed einde te brengen. Per stap bieden we ook een vaste flow aan om de artikels door te nemen, aangezien ze verder op elkaar bouwen. Die flow kan je op de overzichtspagina van elke stap terugvinden. Op het einde van elke stap voorzien we ook een “Help, ik ben er nog niet!”-artikel. Het biedt jou een overzicht van minimale inspanningen om toch met voldoende voorbereiding de volgende stap te kunnen aanvangen. 

En er is meer! 

Bataljong organiseert verschillende vormingsmomenten die een meerwaarde kunnen bieden tijdens jouw traject. Denk bijvoorbeeld aan vormingen tijdens een netwerkmoment of de vormingstweedaagse maar ook aan een extra webinar of vragenmoment. Hou de vormingskalender in de gaten of kijk op tijd naar de nieuwtjes en blijf op de hoogte van (extra) aanbod naar aanleiding van Plan het plan.

Hulp gezocht? 

Leden van Bataljong kunnen natuurlijk ook altijd terecht bij de helpdesk van Bataljong voor vragen over de verkiezingen, de opmaak van het meerjarenplan,… veelgestelde vragen bundelen we bovendien op onze FAQ-pagina.

Mis je nog iets? 

We horen graag ook jouw feedback over Plan het plan. Zit je nog op je honger of zijn jouw vragen nog onbeantwoord? Laat dat dan zeker even weten.