Inspiratie

Tien lobbytips voor jou!

Tussen september 2022 en oktober 2023 gingen 10 jeugdambtenaren aan de slag met hun persoonlijke ‘big ask’ tijdens het Vlaamse traject ‘lobbyen voor jeugdwerk en -beleid’. Dit was een samenwerking tussen Jint en Bataljong, met de steun van Erasmus+. Meer dan een jaar lang werkten de deelnemers aan een strategisch plan om gericht zaken in beweging te zetten voor de kinderen en jongeren van hun stad of gemeente. Het was een ontzettend leerrijk traject! Ter afsluiting hebben de deelnemers hun leerlessen opgelijst. Die oefening leidde tot deze 10 geboden voor een straf lobbytraject (met dan aan Isabelle Rombauts van Asse voor de invulling en creatieve verwerking).

Laat je inspireren en ga zelf aan de slag met de lobbytips. Meer tips? Neem een kijkje op deze pagina’s van Plan het plan.