De verkiezingen zijn voorbij, de resultaten zijn bekend. Het is aan de grootste partij om als eerste het initiatief te nemen om een coalitie te vormen. Lukte dat niet na twee weken, dan is het aan de op-één-na grootste partij en zo gaan we (eventueel) door tot uiterlijk de eerste week van december, want dan vindt de installatie van de gemeenteraad plaats en de schepenen worden voorgedragen.
Wat kan jij doen in deze periode?
Ga door met de vorige stappen: blijf prioriteiten verzamelen/oplijsten en ga hierover in gesprek als het je gevraagd wordt of als je de ruimte ziet om iets proactief aan te brengen.
Wees voorbereid op wat er komt, breng dat alvast in kaart en maak plannen.
Hoe zat het alweer met alle regeltjes na de verkiezingen? We lijsten ze voor jou even op!
En wil je eens horen hoe jeugdambtenaren de periode na de verkiezingen ervaren? Luister dan zeker eens naar de podcast over “Wat na de verkiezingen”
In dit artikel bieden we een handig overzicht van wat jij kan ondernemen in de periode na de verkiezingen.
De verkiezingen zijn eigenlijk één groot participatiemoment. Gepaste terugkoppeling geven is dan ook erg belangrijk. In dit artikel geven we je daartoe extra tips.
Voor én na de verkiezingen is het belangrijk om een bepaalde neutraliteit aan de dag te kunnen leggen als jeugdambtenaar. We gingen erover in gesprek tijdens deze podcast.
Deze tips van voor de verkiezingen halen we nog eens van onder het stof. Communicatie met jongeren blijft namelijk belangrijk, zowel voor als na de verkiezingen.
Ook in stap 3 kon je dit artikel raadplegen, maar het blijft relevant. Aan de hand van enkele elementen in de vraag: “Welke boodschap breng ik op welke manier naar welke doelgroep?” ontdek je de kneepjes van het vak.
Je kan uitdagingen en oplossingen best in gesprek brengen. Door enkele kernboodschappen achter de hand te hebben en een goede opbouw te voorzien, zorg je voor impactvolle gesprekken.
Na de verkiezingen blijft de rol van de jeugdraad belangrijk bij de opmaak van het meerjarenplan. Maar hoe kan je de jeugdraad hierin het best begeleiden?