Nieuwtje

Minder dan een jaar voor de verkiezingen!

13 oktober 2023 is voorbij, we zijn op minder dan een jaar tot de verkiezingen. Dat zorgt ervoor dat er heel wat gelanceerd werd rond deze datum. Hieronder geven we een kort overzicht.

Debattle

Op 14 oktober vond de Kick-Off voor jeugdraden en Debattle plaats. Een hondertal jongeren raakten er geïnspireerd. Kon je er niet bij zijn? Neem zeker een kijkje op de website want in de eerste missie: jonge ideeën en meningen verzamelen staat al helemaal online!

VVSG ondersteunt lokale besturen in het opmaken van een omgevingsanalyse

Bij de lancering van een nieuw meerjarenplan is een geactualiseerde omgevingsanalyse belangrijk, daarover kon je in stap 2 van Plan het plan al meer informatie terugvinden. VVSG ondersteunt lokale besturen nu ook in het opstellen van deze omgevingsanalyse. Zo stellen ze 27 fiches ter beschikking over verschillende beleidsdomeinen, met onder andere relevante trends en beschikbare gegevensbronnen. Daarnaast geven ze ook praktische richtlijnen en enkele good practices mee.

Meer info op de website van VVSG.

Vlaanderen in verkiezingsmodus

En ook de website “Vlaanderen kiest” van het Agentschap Binnenlands bestuur is klaar voor 2024. Dit is dan ook de referentiepagina voor alle (praktische) informatie over de verkiezingen en is daarnaast ook de bron voor verkiezingsuitslagen. Binnenkort kan je je er ook abonneren op hun nieuwsbrief.
Meer info op de website van “Vlaanderen kiest”.